Ajankohtaista

Itä-Suomen alueen kesäpäivää Varkaudessa

Lauantaina 8.6. vietimme Itä-Suomen alueen kesäpäivää Varkaudessa. Meitä nordisteja oli mukana yli neljäkymmentä. Varkautelaiset olivat laatineet täysipainoisen ohjelman, eikä päivästä puuttunut mitään. Tutustuimme mm. upeaan Taidekeskus Väinölään, uuteen taidemuseoon Konstiin, vanhaan kauppahalliin sekä Taipaleen kanavaan museoineen. Lounasta nautimme Alvar Aallon piirtämässä huvilassa Kinkamossa. Lämmin kiitos Varkauden emännille ja isännille antoisasta päivästä ja vieraanvaraisuudesta! Tulemme varmasti uudelleenkin virkeään kaupunkiinne!

Kuhasalon ulkoilupäivä 18.5.

Kuhasalon ulkoilupäivä sujui mukavan kesäisissä merkeissä. Kävijöitä oli noin 50-60 ja tarjolla oli syötävää ja pohjoismaista tekemistä kaiken ikäisille. Kuhamajassa kävijät saivat nauttia mm. nokipannukahvista, mehusta, nuotiomakkarasta ja Ahvenanmaan pannukakusta.

Pohjolan Pidot 21.3.

Joensuun Pohjola-Norden juhli Pohjolan päivää jo hieman ennakkoon. Vietimme rattoisan illan ravintola Usvassa aivan kaupungin sydämessä torstaina 21.3. klo 18 alkaen. Juhlan aluksi nostimme maljan Suomen Pohjola-Nordenille, joka on toiminut maassamme jo 100 vuotta! Maittavan pohjoismaisen menun lomassa saimme nauttia kitaramusiikista, jota esittivät taitavat abiturientit Aapo Koistinen ja Johannes Valve. Lisäksi professori Kimmo Katajala kertoi Pohjoismaiden historiasta, johon hän on tutkimuksissaan ansiokkaasti perehtynyt. Oli mielenkiintoista kuulla hänen työstään mm. pohjoismaisten historiantutkijoiden kanssa. Perinteisissä arpajaisissamme oli paljon hyviä palkintoja, ja niinpä moni lähti kotiin kainalossaan mukavia yllätysvoittoja. Lämmin kiitos kaikille juhlijoille! Yhteinen iltamme oli oikein onnistunut!

Suomalaisena Oslossa

Tulossa kiinnostava Norja-ilta tiistaina 12.3.24 klo 18, jolloin Suomi-Seura Oslo kertoo Norjan kuulumisia Zoomin välityksellä. Kokoonnumme Muutoksen sillan tiloissa (Kirkkokatu 12, Joensuu), mutta tapahtumaan voi osallistua myös etänä (Zoom -linkki alla). Tapahtuman järjestää Pohjola-Norden Joensuu. Vapaa pääsy.

Katsaus vuoteen 2023

Vuosi 2023 oli yhdistyksellemme antoisa ja tapahtumia järjestettiin onnistuneesti suuremmassa ja pienemmässä mittakaavassa. Kurkista toimintakertomustamme ja muistele vuotta 2023 kanssamme.

13.11. Muikku-salissa ruotsinsuomalainen kirjailija Tiina Laitila-Kälvemark

Syksyn vieraana ma 13.11. klo 17.30 – 19 Muikku-salissa ruotsinsuomalainen kirjailija Tiina Laitila-Kälvemark. Hän on julkaissut äskettäin viidennen kirjansa Valon ja pimeyden sonaatit. Hän kirjoittaa pääosin suomeksi. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan.

Tunnelmia tanskalaisvoileipäillasta

Joensuu Pohjola-Nordenin tanskalaisvoileipäilta järjestettiin ravintola Sulo & Smørressä perjantaina 27.10. Ilta oli oikein antoisa ja paikalla oli noin 40 vierasta.Illan mittaan päästiin maistamaan herkullisia tanskalaisvoileipiä, kuuntelemaan Joensuun ruotsin kunniakonsuli Esa Kärnän kuulumiset sekä nauttimaan upeasta musiikkiesityksestä.

Ravintola Sulo & Smørreen perjantaina 27.10. klo 18–21

Tervetuloa Ravintola Sulo & Smørreen perjantaina 27.10. klo 18–21 nauttimaan seurustelun lomassa tanskalaisvoileipiä. Myös pientä kisailua on luvassa, ja kenties muutakin ohjelmaa luvassa. Tarjoilun hinta on 24 € /henkilö, sisältäen alkujuoman (alkoholiton), voileivät, jälkiruoan ja kahvin. Menun voit nähdä avaamalla artikkelin.

Tervetuloa Kansainvälisille ystävyysmessuille 11.11.

Tervetuloa jälleen Ystävyysseuramessuille 11.11. kauppakeskus Iso Myyhyn. Tänä vuonna toimimme tapahtuman järjestäjänä. Tervetuloa osastollemme jutustelemaan ja kertomaan toiveista yhdistyksellemme!

Tillsammans! Yhdessä! Pohjoismaisia elokuvia kouluille ja perheille Kino Sihiksessä 30.9.-7.10.

Viikonloppunäytösten aikataulu: la 30.9. klo 10:00: Kiljuset! (S, 83 min) su 1.10. klo 12:00: Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka (K7, 97 min) la 7.10. klo 10:00: Kolme iloista rosvoa (S, 79 min) Kino Sihis, Kulttuuritehdas Siihtala, Nurmeksentie 4 Lisätietoa aiheesta: https://pkey.fi/kinosihis/?fbclid=IwAR15JTIqyB0wsVj5WR3BCld3rsR5DTHxlfE6jEETCzoSlEypiBmk8P9JRVU