Vänster spalt

TAPAHTUMAKALENTERI

Paina alla olevista linkeistä nähdäksesi lisätietoa tapahtumista. 

Itä-suomen alueen kesäpäivä Varkaudessa 8.6.

Kuhasalon ulkoilupäivä 18.5.

Pohjolan Pidot ravintola USVAssa torstaina 21.3. klo 18

Norja-ilta Muutoksen sillan tiloissa 12.3. klo 18

Muikku-salissa ruotsinsuomalainen kirjailija Tiina Laitila-Kälvemark 13.11.

Tunnelmia tanskalaisvoileipäillasta

MENNEET TAPAHTUMAT

Tapahtuma-arkisto

 

JÄSENYYDEN ILOT, HYÖDYT JA HAITAT
 

Pohjoismailla on yhteinen arvopohja. Muun muassa ihmisten yhdenvertaisuus ja julkisen vallan vastuu ovat luoneet ilmapiirin, joka tuottaa uskoa tulevaisuuteen.​ Hienoja perinteitä, joita kannattaa vaalia, varsinkin nyt, kun maailmalla myrskyää.

Joensuun Pohjola-Norden ry on osaltaan mukana tässä työssä. Se järjestää ja tukee monenlaista toimintaa, muun muassa seuraavia: pohjoismainen kirjallisuusviikko, ystävyysmessut, Pohjolan pidot, Lucian päivä, pohjoismaiset vieraat ja vierailut.

Siinä joitakin tuottamistamme iloista ja hyödyistä. Tule mukaan ottamaan osaa niihin. Entä ne haitat? No, jos uskoo vanhaan hokemaan "tieto lisää tuskaa", niin siinä tapauksessa mukana toimimisesta on haittaa.

Me Joensuun Pohjola-Nordenin aktiivit kuitenkin ajattelemme, että maailman ymmärtäminen ja oman lähialueen syvällisempi tunteminen pikemminkin vapauttaa ja antaa hyvän elämän välineitä.

 

Vuonna 2021 yhdistyksemme täytti 75 vuotta.

 

päivitetty: 16.6.2024

 ​

              

 Joensuun Pohjola-Norden  

Höger spalt

Yhteystiedot
Kontaktuppgifter


Yhdistyksen sähköpostiosoite
joensuu@pohjola-norden.fi

Puheenjohtaja 

Sinikka Marila

Varapuheenjohtaja
Aila Ollikainen

Sihteeri
Mari Pesonen

Taloudenhoitaja
Riikka Kolehmainen

Muut hallituksen jäsenet:

Hilkka Korhonen

Mikko Honkanen 

Maarit Räsänen

Peter Sjölund 

Théo Silnicki Kettunen

Katja Laakkonen

 

 

Itä-Suomen alueen kesäpäivää Varkaudessa

Lauantaina 8.6. vietimme Itä-Suomen alueen kesäpäivää Varkaudessa. Meitä nordisteja oli mukana yli neljäkymmentä. Varkautelaiset olivat laatineet täysipainoisen ohjelman, eikä päivästä puuttunut mitään. Tutustuimme mm. upeaan Taidekeskus Väinölään, uuteen taidemuseoon Konstiin, vanhaan kauppahalliin sekä Taipaleen kanavaan museoineen. Lounasta nautimme Alvar Aallon piirtämässä huvilassa Kinkamossa. Lämmin kiitos Varkauden emännille ja isännille antoisasta päivästä ja vieraanvaraisuudesta! Tulemme varmasti uudelleenkin virkeään kaupunkiinne!

Kuhasalon ulkoilupäivä 18.5.

Kuhasalon ulkoilupäivä sujui mukavan kesäisissä merkeissä. Kävijöitä oli noin 50-60 ja tarjolla oli syötävää ja pohjoismaista tekemistä kaiken ikäisille. Kuhamajassa kävijät saivat nauttia mm. nokipannukahvista, mehusta, nuotiomakkarasta ja Ahvenanmaan pannukakusta.

Pohjolan Pidot 21.3.

Joensuun Pohjola-Norden juhli Pohjolan päivää jo hieman ennakkoon. Vietimme rattoisan illan ravintola Usvassa aivan kaupungin sydämessä torstaina 21.3. klo 18 alkaen. Juhlan aluksi nostimme maljan Suomen Pohjola-Nordenille, joka on toiminut maassamme jo 100 vuotta! Maittavan pohjoismaisen menun lomassa saimme nauttia kitaramusiikista, jota esittivät taitavat abiturientit Aapo Koistinen ja Johannes Valve. Lisäksi professori Kimmo Katajala kertoi Pohjoismaiden historiasta, johon hän on tutkimuksissaan ansiokkaasti perehtynyt. Oli mielenkiintoista kuulla hänen työstään mm. pohjoismaisten historiantutkijoiden kanssa. Perinteisissä arpajaisissamme oli paljon hyviä palkintoja, ja niinpä moni lähti kotiin kainalossaan mukavia yllätysvoittoja. Lämmin kiitos kaikille juhlijoille! Yhteinen iltamme oli oikein onnistunut!