Katsaus vuoteen 2023

27.02.2024 klo 16:12
Vuosi 2023 oli yhdistyksellemme antoisa ja tapahtumia järjestettiin onnistuneesti suuremmassa ja pienemmässä mittakaavassa. Kurkista toimintakertomustamme ja muistele vuotta 2023 kanssamme.

23.3. Pohjolan päivänä toteutettiin edellisen vuoden tapaan virtuaalinen, kaikki pohjoismaat kattava liputus torilavan videotaululla Kaupunkikeskustayhdistys Virran toimesta.

24.3. Smørrebröd-voileipäilta jäsenille ja heidän ystävilleen Ravintola Smørressä. Sulo-ravintolat vastasi tarjoilusta. Ohjelmassa esiintyivät konservatorion kitaransoiton opiskelijat Aapo Koistinen ja Johannes Valve. Laatimamme ja suosiota saavuttaneen Tanskan tietovisan voittajat palkittiin. Osallistujia oli 36.

13.5. Ulkoilupäivä Kuhasalon Kalmon katiska -majalla. Ohjelmassa oli lintutunnistus-visa lapsille ja aikuisille palkintoineen, kirpputori sekä kahvi- ja makkaratarjoilua. Supermarket Eväskontti tarjosi kahvin, Karelian Lihajaloste makkarat ja sinapin. Osallistujia 3 tunnin aikana oli kohtalaisesti.

10.6. Itä-Suomen alueen yhteinen kesäpäivä järjestettiin Mikkelissä Sodan ja rauhan keskus Muistin tiloissa. Monipuolisen ja antoisan ohjelman aloitti harmonikka-taiteilija Visa Wiren. Tervehdykset saimme Mikkelin Pohjola-Nordenin puheenjohtaja Leena Mustalammelta ja kaupungin kehityspäällikkö Aki Kauraselta. Muistin sisältöjohtaja Pia Puntanen kertoi Etelä-Savon kartanokulttuurista ja kunnallisneuvos Heikki Laukkanen savolaisuudesta.Lounas ja museokierros tehtiin omassa tahdissa. Aluepäivään osallistujia yhdistyksestämme oli 4.

27.10. Tanskalainen voileipäilta järjestettiin toista kertaa Ravintola Sulo&Smørressä. Musiikkia esittivät konservatorion opiskelijat Marinia Sorjonen-Ward ja Kaapo Soininen. Osallistujia oli 39.

11.11. Kansainväliset ystävyysseuramessut Isossa Myyssä saivat runsaasti kävijöitä. Olimme tällä kertaa messujen järjestelyvastuussa

12.-13.11. Kirjailija ja toimittaja, ruotsinsuomalainen Tiina Laitila Kälvemark vieraili kutsustamme Joensuussa. Hän tapasi suomen opiskelijoita yliopistolla sekä yleisöä, n. 35 henkeä, kirjaston Muikku-salissa. Hänen alkusyksystä julkaisemansa teos Valon ja pimeän sonaatit on ollut hyvin suosittu, ja kirjailijaa on haastateltu myös sekä tämän syksyn Turun että Helsingin kirjamessuilla.

19.11. Koristelimme yhdistyksen nimikkokuusen kävelykadulle Kaupunkikeskusta-yhdistys Virran kutsusta, nyt neljättä kertaa. Kuusi oli osana kaupungin joulun avausta, ja se seisoi yleisön katseltavana vuoden loppuun asti.

12.12. Lucian päivää vietettiin Joensuun ev.lut. kirkossa yhteistyössä seurakunnan kanssa laulamalla Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut -vihkoa ruotsiksi. Joensuun lyseon lukion Lucia-ryhmä esiintyi, ja tilaisuuden juonsivat pastori Topi Nieminen ja Sinikka Marila. Marinia Sorjonen-Ward ja Kaapo Soininen, kitara ja laulu, esiintyivät. Säestäjänä ja pianistina toimi kanttori Tuomas Pyrhönen. Yleisöä oli n. 80 henkeä.

Lisäksi pienempiä tapahtumia ja tilaisuuksia oli, jossa hallituksemme jäseniä oli mukana, mm. Svenska Klubben.

Kuukauden pohjoismainen elokuva-näytöksiä oli elokuvateatteri Tapiossa yhteensä kuusi kappaletta.