13.11. Muikku-salissa ruotsinsuomalainen kirjailija Tiina Laitila-Kälvemark

05.11.2023 klo 22:43
Syksyn vieraana ma 13.11. klo 17.30 – 19 Muikku-salissa ruotsinsuomalainen kirjailija Tiina Laitila-Kälvemark. Hän on julkaissut äskettäin viidennen kirjansa Valon ja pimeyden sonaatit. Hän kirjoittaa pääosin suomeksi. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan.

Syksyn vieraana ma 13.11. klo 17.30 – 19 Muikku-salissa ruotsinsuomalainen kirjailija Tiina Laitila-Kälvemark. Hän on julkaissut äskettäin viidennen kirjansa Valon ja pimeyden sonaatit. Hän kirjoittaa pääosin suomeksi. 

” Uusi romaanini ei käsittele ruotsinsuomalaisuutta, mutta ulkosuomalaisen ”katse” tulee siinäkin hyvin esille, kun Pariisissa pitkään asunut Saara palaa entiselle kotiseudulleen.
-Käytän usein kirjoittamiseni polttoaineena omia pelkojani, niin myös uusimmassa teoksessani. Valon ja pimeän sonaateissa tutkin näitä kahta pelkoa: yksin jäämistä/hylätyksi tulemista, ja jokaisen vanhemman pahinta painajaista: lapsen sieppausta.

-Uudessa romaanissani haluan myös ylistää ystävyyden merkitystä – romanttisesta rakkaudesta kirjoitetaan niin paljon, vaikka ystävyys on se, joka usein kestää läpi elämän.”

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan.