Ruotsin kunniakonsuleiden tapaaminen

09.06.2022 klo 10:27
Joensuu Pohjola-Norden sai kunnian osallistua Joensuun Ruotsin Kunniakonsuli Esa Kärnän järjestämään illallistapahtumaan 29.5.

Joensuu Pohjola-Norden sai kunnian osallistua Joensuun Ruotsin Kunniakonsuli Esa Kärnän järjestämään illallistapahtumaan 29.5. Illallistapahtuma oli osa Ruotsin kunniakonsuleiden ja Ruotsin Helsingin suurlähetystön vuosittaista tapaamista. Väkeä paikalla oli arviolta 30. 

Yhdessä Esan kanssa järjestimme Joensuun kiertoajelun, jonka aikana vieraat saivat kuulla Joensuun ruotsinkielisestä historiasta. Kiertoajelun aikana hallituksen jäsenemme Théo Silnicki Kettunen kertoi mm. Joensuun historiaa ruotsin vallan ajalta, kaupungin syntyä, kaupungin nimistöä ja sen arkkitehtuuria. Tämän jälkeen siirryimme Joensuun Laulutalolle. Laulutalolla ohjelmassa Esa Kärnän järjestämä herkullinen neljän ruokalajin illallinen ja Joensuun Mieslaulajien upea musiikkiesitys. Pohjola-Nordenin Aila Ollikainen kertoi myös ruotsin kielen asemasta Joensuussa. Lisäksi tapahtumassa oli vapaata keskustelua. 

Kaiken kaikkiaan ilta oli mielestämme erittäin onnistunut ja antoisa. Haluamme koko Joensuun Pohjola-Nordenin osalta kiittää kunniakonsuli Esa Kärnää kutsusta ja upean tapahtuman järjestämisestä.