56074.jpg

Yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset ilmaiseksi elokuviin!

22.08.2017 klo 16:00
Kuukauden pohjoismaiset elokuvat -sarjan järjestää yhteistyössä Savon Kinot Oy, Joensuun Pohjola-Norden ry, Walhalla ry sekä Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry. Joensuun Pohjola-Norden ry vaalii pohjoismaisia arvoja ja perinteitä järjestäen sekä tukien monenlaista toimintaa. Walhalla ry tehtävänä on nostaa pohjoismaisia elokuvia esille Suomessa ja Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjaa järjestetäänkin yhdistyksen kautta Joensuun lisäksi kymmenessä muussa kaupungissa.

Yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset ilmaiseksi elokuviin!

Syksy tuo Joensuun elokuvatapahtumiin uuden avauksen: Elokuvateatterikeskus Tapiossa alkaa Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarja, joka tarjoaa monipuolisen ja ajankohtaisen kattauksen pohjolan elokuvatuotannosta. Näytökset alkavat aina klo 16:30. 

Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjan näytöksissä puolet salin paikoista on varattu kouluille, joille on vapaa pääsy. (Muille liput 5 €.) Paikat täytetään ennakkoilmoittautumisten perusteella.

Ennakkoilmoittautumisen voi tehdä sekä opettaja että oppilaat itse. Ilmoittautuessa oppilaan tulee kertoa nimensä, ikänsä ja mistä koulusta on.  

Sarjan aloittaa Girls Lost (2015). Alexandra-Therese Keiningin ohjaamassa elokuvassa kolme 14-vuotiasta tyttöä juovat oudon kukan mehua ja muuttuvat pojiksi. Tarina kuvailee aikuistumista, ystävyyttä ja sukupuolikysymyksiä mielikuvituksellisesti. Näytös tiistaina 26.9.

Elokuvateatterikeskus Tapion salissa 3. 

Elokuvasta löytyy Koulukinon oppimateriaali: http://www.koulukino.fi/?id=3646  

Ennakkoilmoittautuminen tulee tehdä 25.9. klo 16.00 mennessä. Paikkoja rajoitetusti, joten kannattaa toimia nopeasti! Mikäli ennakkovarauksessa jää ilmaispaikkoja yli, nuoret voivat kysyä ilmaislipua myös Tapion tiskiltä.  

Muista Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjan elokuvista tiedotetaan erikseen. 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Jarkko Kuittinen, Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry, puh. 040 5751082 (puhelintiedustelut klo 9 - 16 välillä). jarkko.kuittinen@gmail.com 

www.pkey.fi 

Syksyn aikataulu: 

 • ti 26.9. klo 16:30, GIRLS LOST/Pojkarna 

  Alexandra-Therese Keining, SE/FI 2015, K12, 106 min, suomenkielinen tekstitys 

  Girls Lost perustuu Jessica Schiefauerin pidettyyn nuorisoromaaniin, joka on saanut myös Augustpriset-palkinnon. Elokuva kertoo kolmesta 14-vuotiaasta tytöstä, jotka juovat oudon kukan mehua kasvihuoneessa ja muuttuvat pojiksi. Tytöt rakentavat kasvihuoneeseen oman, taianomaisen maailmansa. Tarina kuvailee aikuistumista, muuttumista, ystävyyttä ja rakkautta mielikuvituksellisesti. Se nostaa esiin myös kysymyksen siitä, onko sukupuoli mahdollisesti jotain, jonka luomme itse sen sijaan, että syntyisimme siihen. 

  Elokuva sai maailmanensi-iltansa elokuvafestivaaleilla Torontossa syyskuussa 2015. Sen jälkeen sitä on esitetty useilla elokuvafestivaaleilla esim. Roomassa, Chicagossa ja Haugesundissa, ja se on saanut lämpimän vastaanoton sekä yleisöltä että kriitikoilta. 
   
 • ti 14.11. klo 16:30, SUMÉ – THE SOUND OF A REVOLUTION - yhteistyössä Rokumentti-festivaali 

  Inuk Silis Høegh, GR 2014, K12, 74 min, tekstitetty englanniksi.  

  Sumé – The Sound of a Revolution on dokumenttielokuva grönlantilaisesta rock-yhtyeestä Sumé, joka julkaisi 1970-luvun alussa kolme albumia, jotka muuttivat Grönlannin historian. Ryhmän poliittiset kappaleet olivat ensimmäiset kappaleet, jotka nauhoitettiin grönlanninkielellä. Kun tanskalaiset olivat asuttaneet Grönlantia 250 vuoden ajan, Sumé sai sekä maan kulttuurin, että identiteetin jälleen eloon. 

  Sumé on ollut Grönlannin tunnetuin rock-yhtye 40 vuoden ajan, mutta sen historiassa on kyse paljon muustakin kuin musiikista: se on myös tarina kansan itsenäistymiskamppailusta. Elokuva on ensimmäinen dokumenttielokuva, joka on tuotettu Grönlannissa, ja lisäksi ensimmäinen elokuva Grönlannin modernista historiasta.
   
 • ti 12.12. klo 16:30, KOMMUUNI/Kollektivet 

  ​Thomas Vinterberg, DK 2016, K12, 111 min, suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys. 

  Erikillä ja Annalla on unelma ja he päättävät muuttaa yhdessä tyttärensä Frejan kanssa Kööpenhaminan hienolle alueelle ja perustaa kommuunin. Talo on pian täynnä iloa, elämää, asukaskokouksia, illallisia ja juhlia. Kommuuni tarjoaa ystävyyttä, rakkautta ja yhdessäoloa kunnes eräs rakkaussuhde asettaa koko kommuunin koetukselle. 

  Kommuuni on tunnetun ohjaajan Thomas Vinterbergin uusi komediantäyteinen draamaelokuva. Elokuva on saanut inspiraatiota ohjaajan omista lapsuudenkokemuksista.